Superfoods, het handboek.

cover

We weten allemaal hoe belangrijk gezond eten is. Maar wat betekent ‘gezond’ en krijgen we door ons huidig voedingspatroon wel alle essentiële voedingsstoffen binnen? Superfoods-Het handboek vertelt je op een wetenschappelijk onderbouwde manier wat gezond eten is, waarom een gezond voedingspatroon zo belangrijk is en waarom het interessant is om je dagelijkse dieet aan te vullen met superfoods.

Met superfoods wordt een ruim gamma bessen, noten, zaden, grassen, paddenstoelen en andere voedingsmiddelen bedoeld die bomvo essentiële voedings- en bescherstoffen zitten, zoals baobab, gojibessen, açai, tarwegras, chiazaad en moringa. Ze zijn een echte hype en ondertussen bij een heel breed publiek bekend. Maar veel mensen hebben er geen idee van hoe ze gebruikt worden en waar ze goed voor zijn. In dit boek worden alle superfoods onder de loep genomen en uitgelegd waarom ze zo goed voor je zijn.

Om meteen aan de slag te kunnen, werd er aan bekende chefs, waaronder Gert De Mangeleer, Sofie Dumont en Peter De Clercq, naar hun lekkerste recepten met superfoods. Een eenvoudige smoothie maar ook een chique feestmaaltijd krijgen een geweldige gezondheidsboost dankzij een dosis superfoods.

Superfoods-Het handboek is niet alleen maar een kookboek. Klik op onderstaande link om de inhoud te bekijken en te ontdekken hoe het boek is samengesteld.

Superfoods-Het handboek, uitgeverij Lannoo

Met dank aan Lannoo voor de steun en het vertrouwen.

Portobelloburgers met guacamole, adukibonen en zoete aardappel

 

Wafeltje van quinoa, emmentaler, lente-ui en serranoham

Ingrediënten:
2 lente-uitjes (of 1 ui die begint te kiemen)
2 plakjes serranoham
2 bio-eieren
zwarte peper
zeezout
80 g emmentaler, geraspt
4 eetlepels gekookte quinoa
olie
Bereiding:
Snipper de lente-uitjes en snijd de ham in heel kleine stukjes.
Klop de eieren los met peper en zout. Doe er de lente-uitjes, de ham, de emmentaler en de quinoa bij en kruid met peper en zout.
Laat het wafelijzer warm worden (op maximum) en bestrijk licht met olie.
Bak een wafel op ongeveer 3 minuten goudbruin.
Tip:
De eieren, kaas, quinoa en ham vormen de basis. Je kan er naar snaak extra groenten in raspen, zoals broccoli of courgette…

 

Granola

Ingrediënten:
400 g gemengde rogge-, haver- en speltvlokken
50 g gemengde zonnebloempitten, lijnzaad en pompoenpitten
50 g gemengd hennepzaad, chiazaad en quinoa
100 g gemengde noten
3 eetlepels kokosolie
1/3 verse ananas, tot sap gemaakt
kaneel
3 tot 4 eetlepels SuperSweet
honing
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180° C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng alle vlokken, zaden, noten en pitten en verdeel ze over de bakplaat.
Smelt de kokosolie en druppel die over het mengsel.
Gier er het ananassap over.
Bestrooi met kaneel en SuperSweet en sprenkel er nog wat honing over.
Meng goed en bak ongeveer 50 minuten in de oven tot de granola krokant is.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.