Een hommage aan de eerste Vlaamse driesterrenchef
Een kleine jongen uit het West-Vlaamse Pittem droomde ervan kok te worden. Het werd een verhaal van doorzetten, keihard werken en altijd blijven geloven. De jongen bereikte de gastronomische top en werd de eerste Vlaamse chef met drie Michelinsterren. In dit boek vertelt hij hoe hij in de verre keuken van topchef Alain Chapel het vak leerde, terug naar België kwam en zijn eigen restaurant in Brugge opende. Zijn compagnon de route, Mireille, zijn zoon Louis en vrienden van het eerste en laatste uur vullen het verhaal aan. En dan zijn er de ‘poulains’, zij die in zijn keuken en zaal het vak leerden. Allemaal waren ze jong en leergierig toen ze De Karmeliet voor het eerst schoorvoetend binnenstapten. Ook zij hadden een droom en maakten die waar. Dit boek is een warme hulde aan hun chef: Geert Van Hecke.
Bekijk via deze link het inkijkexemplaar, met dank aan Uitgeverij Lannoo
lieve chef geert van hecke
ik wil jou boek heben
jozefien van turnhout