eat! Brussels drink! Bordeaux – Ter Kamerenbos Brussel (11>14/09/2014)

En of de weergoden Eat! Brussels drink! Bordeaux goedgenegen waren! Tijdens het vierdaagse culinaire event klopte de zon alvast overuren zodat de talrijk opgekomen bezoekers ten volle konden genieten in een prachtige omgeving zoals het Ter Kamerenbos.

Dat Brussel als Europese hoofdstad een culinaire hotspot kan genoemd worden blijkt uit het rijke en gevarieerde aanbod aan internationale keukens. Foodies hebben de mogelijkheid om degustatieporties te kopen van Aziatische, Marokkaanse, Italiaanse, Libaneese of Griekse specialiteiten. Alle gerechten worden ter plaatste bereid op verschillende standen.

Voor deze derde editie van het eetfestival heeft Brussel de eer om als eerste Europese stad het grote wijnfeest ‘Bordeaux fête le Vin’ te verwelkomen. Meer dan 50 wijnbouwers en handelaren van Bordeaux zullen er 7 degustatiepaviljoenen open houden.

Bovendien kunnen kookfanaten er eveneens hun hartje ophalen tijdens kookworkshops die ter plaatse worden ingericht door de kookschool Mmmmh!. In het ambachtelijke dorp kunnen de bezoekers dan weer allerlei lokale, regionale en nationale ambachtelijke gerechten ontdekken. Ook ambachtelijk bereid snoepgoed en eis zullen de smaakpapillen van de festivalbezoekers niet onberoerd laten.

Meer info op http://visitbrussels.be/bitc/BE_nl/minisite_eatbrussels.do  waar u alle deelnemende restaurants kan ontdekken. De toegang is gratis. Aan de ticketbalies kunnen jetons gekocht worden van 1, 5 of 10 €.

Een echte aanrader is de Wine Pass van 17 €. Je koopt dan een scheurboekje dat recht geeft op 11 degustaties van Bordeaux-wijnen, 1 proefglas met houder en 1 sessie aan de wijnschool of de Solo Pass van 35 € dat naast al het voorgaande ook 18 eat! jetons bevat geldig voor bvb. 1 voorgerecht en 1 hoofdgerecht.

Mening CuliPress:

eat! Brussels drink! Bordeaux is een echte aanrader! Het ruime en gevarieerde aanbod heeft voor elk wat wils. Enkele hoogstaande gerechtjes worden aangevuld met interessante wijnproeverijen. Bovendien krijgt de bezoeker waar voor zijn geld en is dit vierdaagse evenement ideaal voor een uitstapje met het gezin.

DSC_0166 DSC_0175 DSC_0189 DSC_0194 DSC_0208 DSC_0209

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.