-
Recente berichten
Archieven
- juni 2024
- mei 2024
- juli 2022
- maart 2022
- november 2021
- maart 2021
- december 2020
- februari 2020
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- april 2017
- maart 2017
- oktober 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
- maart 2015
- februari 2015
- januari 2015
- december 2014
- november 2014
- september 2014
Tags
- Culi Award (3)
- Culi-Online (71)
- CuliBooks (21)
- Culinaire events (28)
- Culinieuws !!! (115)
- CuliTools (14)
- Geproefd en … (46)
- Kerst & Nieuwjaar (7)
- Kunst events (2)
- Opening (36)
- Pasen (4)
- Recepten (25)
- Review (9)
- Hotel (5)
- Restaurant (8)
- Uncategorized (1)
- Wedstrijdjes (4)
Tags
Ambachtelijk Antwerpen Belgisch bier Brouwerij Brugge Brussel Burgers Chocolade Cocktails Culinaria Delhaize Dessert duurzaam Event Foodtruck Gent Gerechten Gezond eten Gin Gin & Tonic Hotel Joost Arijs Koffie Kookboeken Lannoo Leuven Limited Edition Macarons Made in Belgium Neuhaus Nieuw Opening Open lucht Patisserie Pierre Marcolini Pop-up Pralines Premium Recepten Restaurant Streekproduct Vegetarisch WPG Uitgeverij ZavelCuliPress op Twitter
-
1 day ago
St-Jacobsvruchten ๐ - paksoi - gemarineerde cherrytomaten - aardappelpuree - witte wijnsaus - Flandrien Rouge kaaskrokant ๐ - tuinkers - ๐ฑ๐ผ.Een waar ๐ฅ-gerecht dat super gesmaakt heeft ๐. Kwaliteit, culinair bereid, creatieve en stijlvolle presentatie, pure klasse.
St-Jacobsvruchten of coquilles voor echte fijnproevers, dus ook voor ons ๐, schatjes uit de ๐. Supervers afgehaald ๐ด๐ฝโโ๏ธ bij Quisquater te Dendermonde. Perfect gebakken in een combinatie van 3-algenboter en citroenboter met groene peper, twee TOPproducten van Beurre Plaquette, dรฉ boterspecialist. Deze gearomatiseerde boters zorgen voor een perfecte kruiding ๐ฅฐ.
Onderaan een smeuรฏge puree van bintjes, basis Van Colen, drooggekookt met extra melk en boter van Olympia.
Bovenop geroerbakte paksoi met citroen๐boter, Olympia olijfolie van Eleo Greece en verscheurde kaffir limoenblaadjes van Koppert Cress ๐๐. Deze achteraf verwijderd. De smaakvolle bakjus mee gedresseerd ๐คฉ.
Extra versneden zoetzure cherrytomaatjes gemarineerd met citroengras en look, een TOPproduct van Bresculinair๐.
Bovenop sierlijke kaaskrokant van Flandrien Rouge Gerijpt ๐ง met wat Aventurine Algenpoeder. Een lekker krokant accent met vรฉรฉl smaak.
Frisse tuinkers, binnenshuis geteeld, bieslook, krulpeterselie en viool, alles uit onze tuin ๐โโ๏ธ.
Rondom witte wijnsaus met Olympia culinaire room witte wijn, citrus fresh van Knorr Professional, citroenboter en visfumet. Heerlijk ๐ฅฐ.
Extra olijfolie van de gemarineerde tomaatjes met citroengras.
Dit gastronomisch en superlekker gerecht stijlvol gepresenteerd op porselein van Bonna (Home and Table by Meyhui).
Geniet er ook van, het was overheerlijk ๐ค.
#scallops #coquille #coquillestjacques #seafood #seafoodlover #cheeselover #belgiancheese #flandrienrouge #culipress #gastronomy #finedining #artonaplate #instachef #culinaireinspiratie #chefsoninstagram #chefsalert #ChefSelection #homechef #instafood #foodphotography #homecooking #greatchef #chefstyle #chefsexcellentplates #foodstyling #foodpairing #theartofplating #ChefSelection #chefsalert ... See MoreSee Less
3 days ago
Zalmhaasje ๐ - spiegelei ๐ณ - koolrabi - aardappelpuree - pesto Alla Genovese ๐ - witte wijnsaus - algenpoeder - tuinkers - ๐ฑ๐ผ.Puur genieten van dit gastronomisch en zeer creatief gerecht, pure klasse๐.
Zalmhaas supervers en sportief ๐ด afgehaald bij Quisquater te Dendermonde๐. Gekruid met Gravlax kruidenmix van Evlier, deze is echt TOP ๐ฅฐ. Gebakken in Eleo Greece Amaliada olijfolie ๐ซ met aanvullend klontje Beurre Plaquette roomboter gearomatiseerd met citroen en groene peper. Wauw, de cuisson en smaak zijn perfect๐.
Bovenop een spiegelei van een kakelvers eitje๐, van onze lieve kipjes, gebakken in olijfolie. De versheid zie en proef je ๐.
Bovenop pittige en zeer aromatische tuinkers van eigen teelt. Krulpeterselie en jonge bieslook uit onze tuin ๐ฉโ๐พ. Zo ook de vrolijke viooltjes, fantastisch toch ๐.
Onder snede koolrabi, gekookt met vleugje Citrus Fresh, een aromatische smaakmaker van Knorr Professional, en verscheurde kaffir limoenblaadjes van Koppert Cress. Zoveel frisheid ๐๐.
Besmeerd met pesto Alla Genovese ๐ฑ, een hoogwaardige pesto van Bresculinair ๐.
Onderaan smeuรฏge aardappelpuree van bintjes ๐ฅ, Van Cothen, extra vleugje Citrus Fresh en Olympia melk. Een crรจme de la crรจme van patatjes ๐คฉ.
Smaakvolle witte wijnsaus met Olympia culinaire room en boter, Citrus Fresh, witte wijn en visfumet van Belfond. Sierlijk afgewerkt met Aventurine Algenpoeder, nog een delicatesse van Koppert Cress ๐๐.
Maantje van gebakken eiwit en druppels olijfolie ๐ซ.
Dit culinaire zalmgerecht stijlvol gepresenteerd op porselein van Seltmann Weiden verkrijgbaar bij Home and Table by Meyhui.
Geniet er ook van, het was alweer TOP ๐ค.
#salmon #seafoodlover #seafood #whitewinesauce #algaepowder #friedegg #cress #saumon #saumon #saumonfilet #culipress #gastronomy #finedining #artonaplate #instachef #culinaireinspiratie #chefsoninstagram #chefsalert #ChefSelection #homechef #instafood #foodphotography #homecooking #greatchef #chefstyle #chefsexcellentplates #foodstyling #foodpairing ... See MoreSee Less
5 days ago
Wilde gerookte zalm ๐ - witte asperges ๐ - aardappelgratin - zeekraal/lamsoor - truffel - eibottarga - witte wijnsaus - Cornet Oaked ๐บ - ๐ฑ๐ผ.Wauw, een creatief, culinair suggestiegerecht voor het Paasmenu gemaakt met "Deluxe" producten. Mooi gepresenteerd en super bereid, TOP๐.
Premium witte asperges, het witte goud, bereid in de oven met een vleugje Citrus Fresh, een aromatische smaakmaker met yuzu van Knorr Professional, Olympia olijfolie van Eleo Greece, Zeeuwsche Zoute met zeekraal en voldoende Olympia pure boter. Resultaat: botermals met frisse witte kleur en citrustouch ๐.
Sneetjes wilde gerookte zalm gevangen in het noord-oostelijke deel van de Stille Oceaan ๐, gerookt op beukenhout. Een waar "Deluxe" product ๐ฅฐ.
Bovenop een zeegroentensalade met ziltige zeekraal en lamsoor, geroerbakt in Beurre Plaquette 3-algenboter.
Deluxe aardappelgratin met room en kaas, perfect bereid in de oven.
Afgewerkt met truffelpasta van Glutoso. Krulpeterselie, rozemarijnbloem en bernagie, alles uit onze tuin ๐ฉโ๐พ.
Op de asperges truffelpasta en geraspte, gepekelde eidooier van Marigold, Queen of Eggs ๐คฉ.
Witte wijnsaus met citrus fresh, geroosterd in de oven vandaar het gekleurde velletje. Zeer origineel en culinair geslaagd ๐.
Cornet Oaked, een ๐ง๐ช sterk blond bier, zeer passend bij dit superlekker aspergegerecht ๐.
๐ฝ: Bonna verkrijgbaar bij Home and Table by Meyhui.
๐ฑ๐ผ: alles uit onze tuin ๐.
"Deluxe" producten uit het heerlijke Paasassortiment van Lidl Belgium ๐๐.
Geniet van dit overheerlijke gerecht en drink op uw gezondheid ๐ค.
#lidlbelgium #deluxe #lidldeluxe #lidl #whiteasparagus #whitewinesauce #bottarga #seafood #seafoodlover #smokedsalmon #saumonfumee #trufflepaste #cornetbeer #beerlover #belgischbier #Culipress #gastronomy #finedining #artonaplate #instachef #culinaireinspiratie #chefsoninstagram #chefsalert #chefselection #homechef #instafood #chefathome #chefstyle #chefsexcellentplates #glutoso ... See MoreSee Less
1 week ago
Skreihaas ๐ - prei - Chimay abdijkaas ๐ง - aardappel - pesto Alla Genovese - mosterdkaviaar - eibottarga - ๐ฑ๐ผ - Chimay Cent Cinquante ๐บ๐.Wauw, de combinatie van het delicieuze skreihaasje met de milde trappistenkaas, de frisse pesto en andere culinaire aromaten maakten er dit gastronomisch en vrolijk Paasgerecht van. Pure klasse๐.
Skrei, een seizoensvis van TOPkwaliteit met zijn typische verfijnde smaak en stevige structuur. Deze supervers en sportief ๐ด afgehaald bij Quisquater te Dendermonde. De skrei opgerold en gevuld met prei. Gelakt met pesto Alla Genovese, een hoogwaardige pesto met basilicum uit Genua, pijnboompitjes, olijfolie en Parmigiano. Een topproduct van Bresculinair ๐ฅฐ.
De skreirol gestoomd boven blanke gevogeltefond van Belfond en vleugje Citrus Fresh, een aromatische olijfolie van Knorr Professional. Die frisheid proef je zo goed. Nog wat extra pesto. Botermals en zo vรฉรฉl smaak.
Preistronk mee gestoomd met bovenop een klont citroenboter ๐ van Beurre Plaquette, gearomatiseerd met groene peper en ui. Dit zorgt voor extra smaak en de perfecte kruiding ๐คฉ. Gelakt met ๐ซ van de pesto en afgebrand ๐ฅ. Lekkerrrrr.
Toefjes wasabimayo, een unieke mayonaise van Jefke the Belgian Chef. Blaadjes krulpeterselie uit onze serre ๐ฉโ๐พ.
Aardappelbolletjes, deels met pel, gestoomd, gelakt en ๐ฅ. Toef wasabimayonaise en dilletakje.
Spie Grand Chimay, een authentieke abdijkaas ๐ง, zacht en smeuรฏg, zeer passend bij de prei en skrei.
Rondom raspsel van gepekelde eidooier van Marigold, Queen of Eggs, een delicieus accent ๐.
Her en der toefjes mosterdkaviaar, ingekookte mosterdzaadjes van Evlier met Aceta balsamicoazijn.
๐บ Chimay Cent Cinquante, een sterk blond trappistenbier van 10ยฐ๐.
Dit gastronomische en vrolijke gerecht stijlvol gepresenteerd op porselein van Seltmann Weiden, Home and Table by Meyhui ๐ฝ.
Geniet ervan en drink op uw gezondheid, het was hรฉรฉrlijk ๐ค.
#ChimayLovers #chimaybeer #chimaytrappist #trappistbier #abbeybeer #beerlover #seafood #seafoodlover #bottarga #mustardcaviar #Winterkabeljauw #culipress #gastronomy #finedining #artonaplate #instachef #culinaireinspiratie #chefsoninstagram #chefsalert #ChefSelection #homechef ... See MoreSee Less
1 week ago
Gerookt zalmhaasje ๐ - courgette - tuinkruidensalade - gemarineerde cherrytomaatjes ๐ - pesto Alla Genovese - eibottarga - ๐ฑ๐ผ.Een culinaire, frisse start van de lang verwachte "echte" lente. Vrolijk met veel kleur en fleur ๐ผ, lekkere smaakcombinaties en alles van TOPkwaliteit. Het oog is ook verwend ๐คช. Pure klasse ๐.
Courgettelinten geblancheerd met vleugje Citrus Fresh, een aromatische smaakmaker met yuzu van Knorr Professional en extra gescheurde kaffir limoenblaadjes van Koppert Cress ๐. Die frisheid proef je goed.
Gelakt met Olympia olijfolie ๐ซ van Eleo Greece alsook wat olie van de cherrytomaatjes met stukjes citroengras en look, een TOPproduct van Bresc: de koelverse knoflook- en kruidenspecialist. Nog wat gekneusde roze peperbolletjes van Evlier. Hmmm, fris met vรฉรฉl smaak ๐๐.
Stukjes biologisch zalmhaasje gemarineerd met frisse dille. Zeer kwaliteitsvolle en botermalse delicatesse van Vendsyssel. Smelt letterlijk in de mond ๐. Verse takjes dille uit onze tuin ๐ฉโ๐พ.
Achteraan een aromatische kruidensalade met allemaal gezond lekkers uit onze tuin. Krulpeterselie, winterpostelein, dille en jonge en bieslook. Afgewerkt met cherrytomaatjes met wat marinade-olie. Hmmm, zoveel frisheid en super smaakcombinaties. Als finesse nog raspsel van gepekelde eidooier van Marigold, Queen of Eggs. Deze bottarga maakt de salade helemaal af ๐.
Vooraan winterpostelein en bieslook met toefjes pesto Alla Genovese, een hoogwaardige pesto met basilicum uit Genua, pijnboompitjes en Parmigiano ๐ง, ook een topper van Bresculinair ๐ฅฐ.
Dit gastronomisch en creatieve zalmgerecht stijlvol gepresenteerd op porselein van Costa Nova.
Geniet er ook van en smakelijk. Het was alweer o-ver-heer-lijk ๐ค. Fijn weekend ๐คฉ.
#smokedsalmon #saumonfumee #seafood #seafoodlover #herbsalad #marinatedtomatoes #eggbottarga #Culipress #gastronomy #finedining #artonaplate #instachef #culinaireinspiratie #chefsoninstagram #chefsalert #chefselection #homechef #instafood #foodphotography #homecooking #greatchef #chefstyle #chefathome ... See MoreSee Less
2 weeks ago
Ocean Beef Angus ๐ - koolrabi - aardappel - zoete maรฏs - truffelsaus - salie & krulpeterselie - ๐ผ - Gouden Carolus Tripel ๐บ๐.Wauw, pure kwaliteit, creativiteit en vooral su-per-lek-ker. Dat het gesmaakt heeft is een culinair feit. Zowel op het bord als in het glas ๐, TOP ๐.
Ocean Beef๐ฅฉ, een uniek en superieur mals stuk rundvlees van de Angus koe, afkomstig uit Nieuw-Zeeland, gevoederd met de beste grassen en granen ๐พ en dat in gezonde lucht en ideale omgeving. Dit alles proef je goed. Zeer smaakvol en botermals ๐. Deze delicatesse is van bij Gustor Meat Boutique ๐ช๐ฅฐ.
Gekruid met gerookt zeezout van Zeeuwsche Zoute, zoveel rookaroma en -smaak ๐คฉ. Gebakken in Olympia pure boter, continu overgoten. De heerlijke bakjus mee gedresseerd, zo lekker.
Frietjes van koolrabi, gekookt en extra krokant gebakken in witte truffelboter van Beurre Plaquette ๐. Een gewaagde en zeer geslaagde combinatie.
Bolletjes aardappel, ook gekookt en gebakken in truffelboter.
Her en der crispy gebakken salie en krulpeterselie uit onze tuin en serre. Gezond gebakken in Eleo Greece Olympia olijfolie ๐ซ. Gezonde kruidenchips ๐.
Zoete maรฏs van Bonduelle, bereid met stoom, gebakken in olijfolie. Zoete en gezonde pareltjes.
Over de Angus Beef een gastronomische truffelsaus gemaakt met Giuliano Tartufi truffelcrรจme met Bianchetto Parmesan. Lekkerrrrr๐.
Gouden Carolus Tripel, een krachtig en volmondig ๐ง๐ช bier van Brouwerij Het Anker. Zeer passend bij dit culinair vleesgerecht.
Porselein van Seltmann Weiden verkrijgbaar bij Home and Table by Meyhui.
Geniet ook van dit stijl- en kwaliteitsvol gerecht. Het was TOP, smakelijk ๐ค.
#butcheronline #gustor #meatlover #angusbeef #sweetcorn #trufflebutter #trufflecream #belgianbeer #belgischbier #beerlover #triplebeer #Culipress #gastronomy #finedining #artonaplate #instachef #culinaireinspiratie #chefsoninstagram #chefsalert #chefselection #homechef #instafood #foodphotography #homecooking #greatchef #chefstyle #chefsexcellentplates #foodstyling ... See MoreSee Less
2 weeks ago
Zalmhaasje ๐ - Noordzeegarnalen ๐ฆ - groenloof - broccolini - aardappel - Majii Leaves - Salty Fingers - witte wijnsaus - cocktailsaus - algenpoeder - ๐ผ๐ฑ.Groenloof met een groen randje, broccolini, alsook de frisse en knapperige Leaves en Salty Fingers ๐. Het andere accentkleur is roze ๐ zalm, garnalen en zalmkaviaar. Wat een creatieve combinatie van kleur en smaak. Pure klasse ๐.
Zalmhaas en garnalen super vers รฉn sportief afgehaald bij Visbedrijf Quisquater te Dendermonde ๐ด๐. Gekruid met Gravlax kruidenmix van Evlier. Eerst de bovenkant gebakken in 3-algenboter, een TOPproduct van Beurre Plaquette. Zoveel smaak en die donkere kleur van de algen. Verder gegaard op de velkant. Bo-ter-mals, kruidig en zรฉรฉr kwaliteitsvol. Fijnproevers proeven dit, wij dus ook ๐.
Groenloof, een delicieuze variant van ons klassiek grondwitloof. Knapperig met decoratieve groene randjes. Minder bitter dan witloof. Rauw, gelakt met Eleo Greece. Koroneiki olijfolie, de koningin onder de ๐ซ. Deze zijn klein, zeer smaakvol en super gezond, een TOPolie.
Gekneusde roze peper, stukjes avocado, zalmkaviaar, zoete decoratieve parels, verse handgepelde grijze noordzeegarnalen ๐ฆ, we doen dat graag ๐ฅฐ en je proeft dat ๐.
Bolletjes aardappel ๐ฅ samen gekookt met de sierlijke broccolini. Aventurine Algenpoeder, Majii Leaves, Salty Fingers, smaakbommetjes van Koppert Cress ๐๐.
Her en der toefjes cocktailsaus met ๐ง๐ช Lambertus whiskey, een premium saus van Jefke The Belgian Chef.
Smaakvolle witte wijnsaus, huisgemaakt, dus TOP ๐.
Dit culinaire en mooi uitgewerkt gerecht stijlvol en vrolijk gepresenteerd op porselein van Seltmann Weiden verkrijgbaar bij Home & Table by Meyhui ๐ฝ๐.
Geniet er ook van want het was weer overheerlijk ๐ค.
#saumon #seafood #seafoodlover #chicon #greenchicon #salmoncaviar #cocktailsauce #whiskeysauce #whitewinesauce #Culipress #gastronomy #finedining #artonaplate #instachef #culinaireinspiratie #chefsoninstagram #chefsalert #chefselection #homechef #instafood #foodphotography #homecooking #greatchef #chefstyle #chefsexcellentplates #homechef ... See MoreSee Less
2 weeks ago
Duroc d'Olives buikspek ๐ท - grondwitloof ๐คฉ - aardappelbolletjes - mosterdkaviaar - zadencrunch - Flandrien Grand Cru kaassaus ๐ฅฐ - ๐ฑ๐ผ.Wauw, een creatief en culinair gerecht met lokale topproducten. De unieke smaakcombinaties, de perfecte bereiding, de kleur en fleur maken er een gastronomisch gerechtje van. Pure klasse๐.
Snede ontzwoerd buikspek ๐ฝ, een bijzonder sappig en iets vetter deel van het varken met hรฉรฉl veel smaak. Zeker geen te onderwaarderen delicatesse. Vleesliehebbers en fijnproevers zijn zot van dit stukje Duroc d'Olives waar welzijn en respect voor het dier prioriteiten zijn๐.
De hele snede gebakken in Olympia boter, gekruid met peper en zout, dit op rustige temperatuur, zo smelt het vet langzaam en blijft het lekker sappig ๐.
Klosje lokaal grondwitloof eerst aangestoofd in boter, daarna even gebakken in het vet of bakjus van het buikspek. Amai, een echte meerwaarde van smaak ๐.
Sierlijke bolletjes van aardappel, eerst gekookt, ook meegebakken bij het buikspek. Echte schatjes van patatjes, su-per-lek-ker ๐คช.
Her en der crunch van Tamari geroosterde zaden en erwten, een gezonde delicatesse van Good4U. Lekker krokant contrast๐.
Mosterdkaviaar, pittige en decoratieve mosterdzaadjes ingekookt met Aceta balsamicoazijn van Delizio ๐คฉ๐.
Zeer passende kaassaus met geraspte Flandrien Grand Cru, Olympia culinaire room en vleugje witte wijn van CHEF ๐.
Porselein van Costa Nova.
๐ฑ๐ผ: uit onze tuin ๐ฉโ๐พ.
Geniet ook van dit lokale en zeer smaakvolle gerecht, het was TOP ๐ค.
#porkmeat #groundchicory #cheesesauce #flandrienkaas #belgiancheese #porkbelly #mustardcaviar #culipress #gastronomy #finedining #artonaplate #instachef #culinaireinspiratie #chefsoninstagram #chefsalert #ChefSelection #homechef #instafood #foodphotography #homecooking #greatchef #chefstyle #chefsexcellentplates #foodpics ... See MoreSee Less
2 weeks ago
Otoro blauwvintonijn ๐ - grondwitloof - radijs - groene appel ๐ - wasabimayonaise ๐คฉ - sesamzaadjes - sojasaus - citrus fresh met yuzu - ๐ฑ๐ผ.Een waar โญgerechtje voor echte fijnproevers met producten van superieure kwaliteit, door ons culinair bereid en stijlvol gepresenteerd. Pure klasse ๐.
Blauwvintonijn of bluefin tuna is in de culinaire wereld bekend als de meest kostbare tonijn ter wereld ๐.
In dit gerecht gebruikten we een mooi stuk Otoro, het meest vette deel van de buik van de tonijn uit de Atlantische Oceaan. Het smelt letterlijk op de tong ๐. Deze delicatesse is van Atรบn Rojo Balfegรณ, 's werelds meest vooraanstaande producent van tonijn van de hoogste kwaliteit, bij ons verkrijgbaar via Fredimare ๐.
De Otoro eerst laten marineren in een huisgemaakte marinade met natuurlijk gebrande ๐ฅ sojasaus van Kikkoman Belgium, 100% Koroneiki olijfolie van Eleo, vleugje Citrus Fresh, een aromatische, frisse smaakmaker van Knorr Professional met Perzische limoen en yuzu en sesamzaadjes van Evlier. Heel kort gebakken in olijfolie, mooi versneden. Wauw, wat een delicatesse. TOP ๐.
Bovenop toefjes wasabimayonaise, een topper van Jefke The Belgian Chef.
Onder een frisse salade met fijn versneden ๐ง๐ช grondwitloof, frisse radijs, zure Granny Smith appel, lente-uiringen, krulpeterselie, dille en zoete geroosterde sesamzaadjes. Als saus of dressing onze huisgemaakte marinadesaus. Nog extra opgefleurd met viooltjes ๐ผ.
Alle verse kruiden uit onze tuin of serre ๐ฉโ๐พ.
Dit delicieuze fijnproeversgerecht stijlvol gepresenteerd op porselein van Bonna (Home & Table by Meyhui).
Geniet er ook van want het was gewoon๐. Fijn weekend.
#tuna #bluefintuna #bluefin #atunbalfego #seafood #salmon #sojasauce #groundchicory #chicorysalad #otoro #wasabimayo #Culipress #gastronomy #finedining #artonaplate #instachef #culinaireinspiratie #chefsoninstagram #chefsalert #chefselection #homechef #instafood #foodphotography #homecooking #greatchef #chefstyle #chefsexcellentplates #foodstyling #foodpairing ... See MoreSee Less
3 weeks ago
Kippenhaasje ๐ฅฐ - koolrabi - aardappelpuree - bottarga ei - Salty Fingers - Citra Leaves - citroenbotersaus - ๐ฑ๐ผ.Wauw, een smaakvol gerecht met een vrolijke link naar de lente ๐. We hebben er zo naar uit gekeken ๐. Vandaar vele frisse kleuren en smaken in dit creatieve en culinaire gerecht met lokale TOPproducten. Zeer geslaagd, zo lekker ๐.
Koolrabi, fris met nog een lichte bite, gekookt met klontje citroenboter met groene peper van Beurre Plaquette, dรฉ artisanale boterspecialist met unieke smaakcombinaties, vleugje Citrus Fresh smaakmaker van Knorr Professional en verscheurde kaffir limoenblaadjes van Koppert Cress ๐ฑ๐. Hmmm, botermals met frisse citrustouch. De snede en sierlijke bolletjes kort gebakken in de citroen๐boter, zoveel smaak en perfecte kruiding, TOP ๐.
Bovenop pure stukjes kippenhaasfilets van Gallux, kwaliteit dus ๐. Eerst gepocheerd in artisanale gevogeltefond van Belfond, artisanale fonds. Extra gebakken in voldoende citroenboter. Wauw, botermals en veel smaak. De boterjus is dan ook onze heerlijke saus ๐.
Afgewerkt met frisse Citra Leaves, Paztizz Tops, Salty Fingers en paars Shiso Leaf, allemaal smaakbommetjes van Koppert Cress ๐ฅ๐, dรฉ specialist in culinaire cressen.
Waaier van romige aardappel๐ฅpuree, basis Vanderhaegen Potatoes , extra klontje citroenboter voor een harmonieuze frisse touch. Bovenop de botersaus, Zallotti Blossoms en raspsel van gepekelde eidooier of bottarga van Marigold Queen of Eggs๐. Een ware delicatesse.
Dit culinaire frisse lentegerecht stijlvol gepresenteerd op mooi porselein van Seltmann Weiden (Home & Table by Meyhui).
Geniet ervan, het was alweer TOP ๐ค.
#kwaliteitskip #galluxkip #vaneitotbilbelgisch #chickentenderloins #bottarga #mashedpotatoes #lemonbuttersauce #Culipress #gastronomy #finedining #artonaplate #instachef #culinaireinspiratie #chefsoninstagram #chefsalert #chefselection #homechef #instafood #foodphotography #homecooking #greatchef #chefstyle #chefsexcellentplates #foodstyling ... See MoreSee Less