‘Het Grote Appelboek’, 100 appelrecepten van Els Debremaeker

Donderdag 7 september 2017 — De appel blijft het populairste stukje fruit. Wie heeft geen herinneringen aan kip met appelmoes, bloedworst met gekaramelliseerde appeltjes of warme appeltaart recht uit de oven? Nu er steeds meer aandacht gaat naar lokaal en seizoensgebonden eten, is het hoog tijd om de appel te heropwaarderen.

In ‘Het grote appelboek’ vind je meer dan 100 recepten, geschreven door Els Debremaeker.
•om je appeloogst langer te bewaren (denk maar aan jenever, appelmoes, confituur, siroop, stroop, gelei en chutney)
•​van appeltaarten over de hele wereld (zoals Duitse appeltaart, tarte tatin en appelstrudel)
•​voor ontbijten (bijvoorbeeld smoothies, poffertjes en wentelteefjes) en desserts (waaronder muffins, sorbet, crumble en appelbeignets)
•​maar ook soepen (zoals pompoen-knolselderijsoep, gazpacho en rodebietensoep) en salades (met onder andere rodekool, blauwekaasdressing of freekeh)
•​voor klassiekers (zoals stoofvlees, kalkoen, buikspek en gehaktbrood), maar ook verrassende gerechten (wat dacht je van curry, pizza, vislasagne, empanada of wok?)

Het Grote Appelboek – Els Debremaeker
Verschijnt op 15 september bij M Books
ISBN 9789022334096 – 208 blz. – €24,99


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.